Espanjalainen kasvischorizopyttäri

Mun mielestäni yksi parhaista lounasruoista on paistaa pannulla jotain seuraavista aineksista: sipuli, pavut, perunat, kananmunat, tomaatti ja paprika – ja siihen lisäksi vielä eri mausteita. Tämä espanjalaisesta keittiöstä vaikutteita saanut lounasruoka (tai nopea illallinen) menee juuri tuohon kategoriaan. Jos maustekaapista löytyy savupaprikaa,  niin annos ei oikein muita mausteita oikein sitten tarvitsekaan.

Tämä resepti sai inspiraationsa Poutun Muu-chorizosta, mutta muitakin vaihtoehtoja varmasti löytyy. Paras on käyttää tähän kasvismakkaraa, jonka maussa on sopivasti potkua.

Vegaanisen annoksen saat jättämällä kananmunat pois – siinä tapauksessa laita tilalle esimerkiksi mustapapuja tai härkäpapuja.

Espanjalainen kasvischorizo-pyttipannu

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1 paprika
500 g perunoita
Paketti kasvismakkaraa (esimerkiksi Poutun Muu-chorizo)
1 tl savupaprikaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan.
2 kananmunaa
Silputtua persiljaa, päälle

– Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
– Viipaloi sipuli hienoksi, hienonna valkosipuli, kuutioi perunat ja suikaloi paprika sekä kasvismakkarat.
– Keitä perunoita suolatussa vedessä kunnes ne ovat kypsiä mutta kiinteitä, n. 10 minuuttia
– Kuullota uuninkestävällä paistinpannulla sipuli ja valkosipulinkynsi
– Lisää mukaan suikaloidut paprikat ja kasvismakkarat, paista jonkin aikaa
– Lisää mukaan keitetyt perunat, paista.
– Mausta savupaprikalla, suolalla ja mustapippurilla.
– Riko kananmunat päälle.
– Paista 175 asteessa: noin 6-7 minuuttia jos haluat löysähkön keltuaisen.
– Tarkista maku. Hienonna persiljaa ja koristele sillä ja mustapippurilla.

Jätä kommentti